Kazan Ulusal Araştırma Teknoloji Üniversitesi Polimer Enstitüsü İle İşbirliği

Tataristan Cumhuriyeti’nde bulunan üniversiteler ile işbirliği geliştirmek üzere Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu’nun başkent Kazan’a Temmuz 2011’de ziyaretinin ardından Eylül 2011'de Kazan Ulusal Araştırma Teknoloji Üniversitesi (KNRTU) Heyeti Yalova Üniversitesi’ni ziyarete gelmiş ve iki üniversite arasında ikili işbirliği anlaşması imzalanmıştı. İşbirliğinin hedeflerinden ilki için önemli bir adım gerçekleştirildi. KNRTU Polimer Enstitüsü öğretim üyeleri Doç.Dr. Valentina Shkoloich ve Doç. Dr. Renat Akhmadullin Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret etti. Çalışma toplantıları yapıldı. Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım ve öğretim üyeleri ile ortak yüksek lisans programı açılması, yaz okulu ve polimer çalıştayı düzenlenmesi konularında kararlar alındı.Yüksek lisans programı ders planı ve ders içerikleri belirlendi. Protokol imzalanarak işbirliği başlatıldı. Dr. Akhmadullin KNRTU adına Prof.Dr. Yıldırım'a Kazan Üniversitesi işlemeli tabağı ve tanıtım kitabını takdim etti. Doç. Akhmadullin ve Doç. Shkoloich’in Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu ile görüşmesinde KNRTU ile sürdürülen diğer işbirliği konuları görüşüldü. Prof.Karaosmanoğlu, Rektör Prof.Dr. German S. Dykonov, ile Akademik İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Polimer Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Alexander Kochnew’e mesajlarını belirtti. Prof.Karaosmanoğlu konuklara Yalova Üniversitesi logolu ürünlerini hediye etti. KNRTU Polimer Enstitüsü-Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölümü işbirliği hayırlı olsun.