Kazan Ulusal Araştırma Teknoloji Üniversitesi’nin Polimer Mühendisliği Bölümünü Ziyareti

Yalova Üniversitesi ile Tataristan’ın Kazan Ulusal Araştırma  Teknoloji Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde 11-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Polimer Mühendisliği Bölümünü ziyaret eden Kazan Ulusal Araştırma  Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve öğretim üyeleri Prof.Dr. Kochnev, Prof.Dr. Alayev, Prof.Dr. Stoyanov, Doç.Dr. Naumov, Doç.Dr. Bezrukov, Doç.Dr. Shkodich, Polimer Mühendisliği Bölümüyle yapmış oldukları işbirliği süreciyle ilgili kaydedilen ilerlemeleri tartıştılar. Öğretim üyeleri bu işbirliği çerçevesinde, başvuruları tamamlanarak Dışişleri Bakanlığı’nın onayına sunulan ve Dışişleri Bakanlığı’nın onayından sonra Yükseköğretim Kurulu’na yollanacak olan Polymer Science and Technology yüksek lisans programı hakkında fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca Kazan Ulusal Araştırma  Teknoloji Üniversitesi öğretim üyeleri, bölüm öğretim üyeleri ile devam etmekte olan ve gelecekte yapılacak bilimsel çalışmaların ilerleyişi ve tekrar biraraya gelinmesiyle ilgili protokolleri imzaladılar. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM, iki üniversite arasındaki bilimsel işbirliğinin devam etmesi gerektiğini ve Yalova Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalara katkılarının her zaman süreceğini vurguladı.