Kocadere Beldesi Şehitleri Anma Günü

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere beldesinde, Kurtuluş Savaşı sırasında yüzlerce vatandaşın şehit olmasının  90. Yıldönümü için anma töreni yapıldı. Törene Yalova Valisi Osman Çapalı, Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova İl Jandarma Komutanı J. Albay Ahmet Çelik, Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, Kocadere Belediye Başkanı İlhan Aslan, resmi erkan ve vatandaşlar katıldı. Törende Yalova Üniversitesi’ni Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Hayri Eren temsil ederken Çınarcık  Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Yerel Yönetimler Program Başkanı Öğr.Gör.Dr. Salih Batal, Çınarcık MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Öğr.Gör. Selman Yarcı ve Çınarcık MYO Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Merve Kocaakman hazır bulundular. Kocadere İlköğretim Okulu önünden başlayan kortej, Kocadere Şehitliği önüne kadar sürdü. Anıta çelenklerin konmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak anma töreni tamamlandı. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.