Konferans: Efsane Kelime TASARIM

Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda, “Efsane Kelime: Tasarım” adlı konferans gerçekleştirildi. Üniversitemiz Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Uç katıldı. Konferansta Spor, Sağlık ve Kültür Daire Başkanı, öğretim elemanları ve öğrenciler hazır bulundu. Spor, Sağlık ve Kültür Daire Başkanı Alim Türkyılmaz’ın açılış konuşmasından sonra konferansa geçildi.

Prof.Dr. Himmet Uç konuşmasında, tasarımın insan hayatı içerisinde yer kapladığı alana dikkat çekerek, hayata dair ne varsa insan için tasarlandığını ve mükemmel tasarıma insan vücudundan tüm kainata rastlanabildiğini vurguladı. Yunus Emre’nin "Kainatı ben tasarladım" cümlesine dikkat çekerek, burada kastın kainat ve hayat tasarımının insanoğlu için yapıldığını ifade etti. Birçok sektörde de uygulanan “ALTIN ORAN” kuralının yaşamsal her tür tasarım içerisinde rastlanabileceğini de söyleyen Prof. Dr. Himmet Uç katılımcılara bu kuralın ayrıntılarını aktardı. Tasarımın algıyla da birebir bağlantısından bahseden Prof.Dr. Uç, sosyal, kültürel ve kişisel birikimin de tasarımın algılanmasında önemli rol oynadığını ve aslen tasarımın uygulandığından ziyade algılandığını anlatarak, her tasarımın sanat olamayacağını, sanat odasına girecek olan tasarımın güzellik kapısından da geçebilmesi gerektiğini belirtti.  Prof. Dr. Himmet Uç’a üniversitemizin teşekkürü çiçek takdimi ile sunuldu.