Konferans: Gülden Yılmaz Girişimcilik Öyküsü

Yalova Üniversitesi Genç Girişimciler Çalışma Grubu ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Girişimcilik Aşısı” seminerlerinden onuncusu Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı. KOTON Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu, YTSO Başkan Yardımcısı Birol Özsümer, YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna ve Kurul Üyeleri, YTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı  Anıl Dinçer ve Kurul Üyeleri, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu hazır bulunurken, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İş hayatına girme öyküsünü ve hedeflerini dinleyiciler ile paylaşan G.Yılmaz, iş hayatına 25 metrekarelik bir dükkanda Kuzguncuk’ta başladığını söyleyerek, hedefe odaklılık, genele odaklanma girişimciliğin olmazsa olmazıdır diyerek, hırsla öğrenen, bilgiye, yeteneğe değer veren bir kurum oldukları için başarıyı yakaladıklarını ifade etti. Kendilerini geliştirmek için değişik yöntem arayışları içerisine girdiklerini ve ürün geliştirme noktasında; ön plana çıkan unsurları fark ettiklerini bunların, müşteri odaklılık yöntemini seçerek çeşit, mağaza özellikleri ve makul fiyat olduğunu ifade etti. Girişimci kişilerin genel özellikleri hakkında bilgiler veren G.Yılmaz Girişimcinin hayallerinin peşinden gidebilecek güce sahip olan, hayata pozitif ve bardağın dolu tarafından  bakan kişiler olarak tanımladı. Soru-cevap kısmından sonra söz alan YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Süheyla Uzuneser, 2010-2011 Akademik Döneminde 4 tane girişimcilik aşısı düzenlediklerini öğrenciler için son derece verimli geçen bu çalışmaların gelecek senelerde de devam edeceğini ifade etti. Ardından, Gülden Yılmaz’a, Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu ile YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna tarafından buket ve  logolu fincan takdim edilerek teşekkür edildi. Konferans sonrasında Özel Elif Öğrenci Yurdu’nda Emine Tutuk Yüksekol, G. Yılmaz ve protokolu ağırladı. Sohbet neşeli sürdü. Zarafeti ürünlerine de yansıyan Gülden Yılmaz’a mutlu ve  verimli bir yaşam dileriz.