Konferans: İleri Polimer Kompozitleri

Kuzey İrlanda Ulster Üniversitesi Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akay tatil için Yalova Termal Tesislerindeydi. Prof. Dr Akay, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü oryantasyon programına davetli olarak katılıp Türkiye’de konusunda ilk ve tek olarak kurulmuş olan Polimer Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve bu yıl yeni kazanan öğrencileri ile tanışma fırsatı buldu. Oryantasyon programında bölüm başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Polimer Mühendisliği hakkında bilgi verdikten sonra bölümün hedeflerini anlattı. Ardından Polimer Mühendisliği öğretim elemanlarını öğrencilere tanıttı. Prof. Dr. Yıldırım, öğrencilerin dünya ile buluşabilmesi için Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri üniversiteleri ile değişim programlarında işbirliği yapılacağının altı çizdikten sonra Yalova Üniversitesi’nin İrlanda ve İngiltere temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Akay’ı öğrencilerle tanıştırdı. Oryantasyon programı tamamlandıktan sonra aynı gün Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Kuzey İrlanda Ulster Üniversitesi Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akay, “İleri Polimer Kompozitleri” hakkında seminer verdi. Özellikle öğrenciler oryantasyonun ardından yapılan bu ilk seminerin çok faydalı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Akay, Polimer Mühendisliği bölümünün AKSA Fabrikasında çalışanlara vereceği polimer konulu seminerlerinde kendisinin de bizzat yer almak istediğini ifade etti. Etkinliğin sonunda merak edilen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Akay, bir başka seminerde görüşmek dileğiyle öğrencilere başarılar dileyerek programı sonlandırdı.