Konferans: İnsan Denen Malum

Konferans: İnsan Denen Malum

İnsan Denen Malum isimli konferans Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Konferan Salonunda düzenlendi. Konferansa Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Hüseyin Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rafet Bozdoğan ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Merkez Valisi Murat Yıldırım insanın fizyololojik ve sosyolojik yönlerini  anlattı. Tarih boyunca insanın tanımı noktasında yapılan değerlendirmeleri anlatan Yıldırım Türk kültür ve medeniyetine yön veren mütefekkirlerin insana dair görüşleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Valilik görevine gelmeden önce uzun yıllar değişik yerlerde kaymakamlık görevi yaptığını dile getiren Yıldırım bu görevlerin kendisine çok şeyler kattığını vurguladı. Görevi gereği insanlarla çok fazla diyalog içerisinde olduğunu belirten Yıldırım, "Bu görevler bana insan denen malumu tanıma imkanı sundu. Her insanın ayrı bir dünya olduğunu öğrendim. Her birinin diğerinden farklı olduğunu daha net fark ettim. İnsanları oldukları gibi kabul etmeyi öğrendim" dedi.

Konferansı dinlemeye gelen Yalova Üniversitesi öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Yıldırım, "Sizlerde yarın değişik görevlerde ülkenin değişik yerlerine dağılacaksınız. Buralarda insanlara bir şekilde hizmet edeceksiniz. Her insanın farklı bir dünya olduğu bilinciyle onları anlayarak, ön yargıdan uzak yaklaşın. Önyargı sizlerin karşınızdaki insanı görmenizi engeller. Gözünüze perde çeker. Oysa insana insan olduğu için değer vermek lazım. Allah’ın yarattığı en şerefli mahluk olan insana insan olduğu için değer verin" dedi.