Konferans: Mehmet Akif’in Milli Mücadeledeki Rolü

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri çerçevesinde, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen “Akif’in Milli Mücadeledeki Rolü” adlı konferans Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Konferansa davetli konuşmacı olarak Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Musa Şahin katıldı. Konferansı Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Karatekin’in yanı sıra çok sayıda öğrenci izledi. Dr.Şahin konuşmasında, “İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy o dönemde emperyalizme karşı göğsünü siper eden cesur bir yürekti. Kendini milletine adayan Mehmet Akif, direnişin sembol isimlerinden biri olmuştur. Mehmet Akif gönül gözüyle Çanakkale’de verilen mücadeleyi görür gibi anlatmıştır. Bizde bugün ona sahip çıkarak izinden gitmeyi bir borç biliriz” diye konuştu. Konferans ardından Yard. Doç. Dr. Musa Şahin’e Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer tarafından çiçek takdimi ile teşekkür edildi.

BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK! DİYEREK GEÇME, TANI.
DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI.
SEN ŞEHİD OĞLUSUN, İNCİTME, YAZIKTIR, ATANI.
VERME, DÜNYALARI ALSAN DA, BU CENNET VATANI.