Konferans: <span class=xxx>I</span>. Yeşil Tesisler Konferansı

Yeşil tesisler oluşturmaya yönelik çalışmaların ve sürdürülebilirliğin tartışıldığı, yeşil tesislerin yapılma sürecinin konuşulduğu, deneyimlerin ve başarı öykülerinin paylaşıldığı I.Yeşil Tesisler Konferansı 15 Aralık 2009’da Swiss Hotel- İstanbul’da geniş bir katılımla gerçekleşti. Üniversitemiz adına konferansa, Yapı İşleri Daire Başkanı Münir Ramazan Yılmaz ile Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Sibel Başakçılardan Kabakcı katıldılar. Aralarında WWF Türkiye Başkanı Akın Öngör, UNDP Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Program Müdürü Dr. Katalin Zaim, Philips Yeşil Bina Direktörü Dorien van der Weele, UNIDO-ICHET Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Dr. M. Hilmi Güler’in de bulunduğu konuşmacılar; tesislerde enerji verimliliği, yeni binalarda ve tesislerde enerji çeşitlendirilmesi, atık ve enerji yönetimi yapan tesislerin ve firmaların nasıl büyüdüğü, yeşil etiketin artık bir zorunluluk olduğu ve projelerin nasıl desteklendiği konularında dinleyicileri bilgilendirdiler. Örnek yeşil tesislerin de tanıtıldığı konferansta birçok firma da doğa dostu ürünlerini tanıtma fırsatı buldular.“Yeşil Bina Uygulamaları” konulu panelde, yeşil bina inşası; yatırımcı, müteahhit, mimar ve tedarikçi gözüyle ortaya konuldu.Yerleşkesini,“Atık Yönetimi, Enerji Yönetimi ve Engelliye Uyumlu” gerçekleştirecek Üniversitemiz, bu konudaki yenilikleri izlemeyi sürdürecektir. Konferansa katılan ekibimizi kutlarız.