Konferans: Sunay Karamık Özbek Girişmicilik Öyküsü

Yalova Üniversitesi Genç Girişimciler Çalışma Grubu ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Girişimcilik Aşısı” seminerlerinden üçüncüsü Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı. Yalovalı Başarılı İş kadını Sunay Karamık Özbek’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Sosyal Hizmet Bölümü Yard.Doç.Dr. Musa Şahin, YTSO Başkan Yardımcısı Birol Özsümer, YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna hazır bulunurken, öğrencilerimiz çok yoğun ilgi gösterdi. İş hayatına girme öyküsünü ve hedeflerini dinleyiciler ile paylaşan Özbek, yabancılara şirket satmak ilkesi ile yola çıktığını belirterek yaptıklarının cesaret olarak adlandırılabileceğini fakat tekrar o dorumda olsa aynısını yapacağını belirtti. Aktif katılımcılara kitap hediye ederek, konferansında dinleyici dikkatini sürekli uyanık tutan Özbek, aileden alınan desteğin çok önemli olduğunu ve bu konuda şanslı olduğunu da belirtti S.K.Özbek, kadınların iş hayatındaki yerine de değinerek, eleman seçiminde kadınlara öncelik verdiğini de itiraf etti. Kadınlar arasındaki rekabetin erkeklerinki kadar etik olmadığını da söyleyen Özbek, Türk gençliğine dair çizilen kara tabloya katılmadığını ve gelecekle ilgili umutlu olduğunu açıkladı. Soru cevap kısmından sonra Sunay Karamık Özbek’e Yard.Doç.Dr Musa Şahin, YTSO Başkan Yardımcısı Birol Özsümer, YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna tarafından çiçek ve Üniversitemizin logosu işli çini tabak takdimi ile teşekkür edildi.