Konferans: Türk Dış Politikasında Avrasya İle İlişkiler

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya, Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Türk Dış Politikasında Avrasya İle İlişkiler” konulu konferansı Yalova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda verdi. Prof. Dr. Yalçınkaya, dünya ülkelerinin başlıca hedeflerine değindiği sunumunda Türkiye’nin coğrafi açıdan taşıdığı değerlere de yer vererek “Türkiye jeopolitik ve stratejik açıdan önemli bir ülkedir. Bu durumdan dolayı Türkiye’nin yeterli derecede gelişmesine izin verilmediğini çıkartabiliriz” dedi. Birçok bilimsel çalışmaya imza atan Prof. Dr. Yalçınkaya, içinde bulunduğumuz yıl itibari ile dünya ülkeleri arasındaki en kritik bölgede bulunduğumuza dikkat çekerek, “İsterseniz buna şans deyin, isterseniz şansızlık, isterseniz de avantaj. Anadolu gibi verimli ve zengin topraklar dünyanın başka hiçbir noktasında yok. Kendimize bırakılmayacak kadar şanslı bir ülkedeyiz. Dolayısıyla ülkemize sahip çıkmalı. Geçmişinin ve konumunun değerini iyi bilmeliyiz” dedi. Konferans ardından Prof. Dr. Alâeddin Yalçınkaya’ya Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Çabuk tarafından Yalova Üniversitesi logolu çini tabak hediye edildi. Değerli hocamıza teşekkürlerimizi sunarız.