Konferans: Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan’ın Başarı Öyküsü

Yalova Üniversitesi ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu ortaklığında başlatılan Girişimcilik Aşısı Projesi kapsamında Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, Yalova’ya gelerek başarı öyküsünü gençler ile paylaştı. Başarılı işadamı Yalova Üniversitesi öğrencilerine başarılı olmanın sırlarını anlattı. Yalova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Süheyla Uzuneser’in açış konuşmasıyla başladı. Uzuneser “YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak Yalova Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde bir takım projeler yapmayı hedefledik. Bunlardan ilki Girişimcilik Aşısı adını verdiğimiz bu projemizdir.Girişimcilik Aşısı Projemizin amacı, mezun olacak gençlerin kendilerini tanımanıza yardımcı olmak, istekleriniz, becerileriniz ve gelişmeye açık yönlerinizi fark etmenizi sağlamak, mezun olduktan sonra iş hayatında alternatif olarak girişimci olabileceğinizi düşündürmektir. Biz bu proje ile, Yalova Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerimizle; kendi işini kurmuş, başarıyı yakalayıp halen sürdürmekte olan girişimcileri buluşturmayı hedefledik. Girişimcilik ile ilgili teorik çalışmalar Üniversitemizde zaten var. Çorbada bizimde tuzumuz olsun istedik. İşte bu noktada bizim misyonumuz; iş hayatının içinde neler oluyor bunları sizlere göstermektir. 2009–2010 akademik yılında 5 adet panel planladık. Bu panellerden en az üçüne katılan öğrencilere katılım belgesi vereceğiz. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Musa Şahin hocamızın katkıları ile kurulmakta olan Genç Girişimciler Kulübü öğrencileri ile dayanışma içindeyiz. İlk panelimizi 18 Kasım da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Hey grup Yönetim Kurulu Başkanı sayın Aynur Bektaş’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu ikinci panelimize katılan Sayın Hasan Vatan’ın tecrübelerinden siz öğrencilerimiz kadar bizler de faydalanacağız. Kendisine, kıymetli zamanlarını bizlere ayırdığı için kurulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Panelimizin sizlere bir ışık tutmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 2. Girişimcilik Aşısı etkinliğinin konuğu olan Vatan Bilgisayar Genel Müdürü ve Kurucusu Hasan Vatan, kürsüye davet edilmesinin ardından gençlere seslendi. Krizin henüz sona ermediğini hatırlatan Vatan, “Kriz hala bitmiş değil ama cesaretli davranıp risk aldığımızda karşılığını da alıyoruz” dedi. Vatan Bilgisayarı az bir sermaye ile kurduğunu söyleyen Vatan, yabancı şirketlerin Türk kültürüne ayak uyduramayıp kısa sürede kapanacaklarını düşündüğünü ifade ederek şu şekilde konuştu: “Mağazamız 26 senedir aynı kurulduğu yerde bulunuyor. Oto yedek parça firmamıza 3 ayrı program almıştık. Birleştirip Türkiye’nin ilk bütünleşmiş programını yaptık. 2001 yılında yaşanan krizden olumsuz etkilenmedik tersine büyüdük. Müşterilere kredi vermeye ve 18 aya bölerek tahsis etmeye başladık. İlk mağazamız 2001 yılında inşa edilmiş oldu. Reklâmlarla kiramızı karşılamaya başladık. Her zaman fikir üreterek bir takım şeyleri değiştirebilirsiniz. Yabancı marketler birkaç ürüne cazip fiyatlar sunup daha sonra diğer ürünlerine liste fiyatından satış yapıyorlar. Bizler ise cazip fiyatlar üzerinden bütün ürünlerin satışını yapıyoruz. Yabancı girişimcilerin bizim kültürümüze uymayıp, ülkemizi terk edeceklerini düşünüyorum” dedi. Vatan’ı dinlemek için gelen çok sayıda öğrenci yer kalmadığından sunumu ayakta takip etti. Yoğun ilgiye sahne olan etkinliğin sonunda, Yalova Üniversitesi ve Yalova’yı hatırlaması adına üzerinde Yalova Üniversitesi’nin logosunun bulunduğu çini bir tabak, Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yıldız Tuna ile Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Musa Şahin tarafından Genel Müdür Hasan Vatan’a takdim edildi.