Konferans: Yeni Anayasa ve Türkiye Gündemi

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulübünün düzenlediği  “Yeni Anayasa ve Türkiye Gündemi” konulu konferansa katıldı.  Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını, Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulübü Danışmanı Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Recep Özcimder gerçekleştirdi. Ardından kürsüye Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan geldi. Çölaşan yaptığı konuşmada 89 yılda yapılan 4 Anayasadan sonra ülke gündemine yeniden oturan yeni Anayasa konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Başkan Çölaşan Emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı sonrasında yeni Anayasanın yapıldığını belirterek “ Hiçbir ülkede savaşılırken Anayasa yapılmamıştır. Savaş varken savaş yapılır. Ama bizim Cumhuriyetimiz kurulurken Anayasa yapılmıştır. İşte bu bizim Milli Egemenliğe olan saygımızı göstermektedir. O yıllarda bile savaş cephesinde Halkın İktidarını kurma fikri vardı” şeklinde konuştu.

Konferansın son bölümünde Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan katılımcıların gündeme dair sorularını da yanıtladı. Konferansın sonunda Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulübü üyeleri Başkan Çölaşan’a günün anısına plaket ve çiçek takdim ettiler.