Konferans: Yerel Yönetimde Paylaşımcı Sürdürülebilirliğin Etkinleştirilmesi

Konferans: Yerel Yönetimde Paylaşımcı Sürdürülebilirliğin Etkinleştirilmesi

Yerel Yönetimde Paylaşımcı Sürdürülebilirliğin Etkinleştirilmesi isimli konferans Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi amfisinde gerçekleştirildi. Konferansa Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Recep Hayri EREN, Prof.Dr. Rafet BOZDOĞAN,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cihangir AKIN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Konferansın açılışında konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cihangir AKIN yerel yönetimlerdeki tecrübelerini öğrencilere aktarmak üzere fakültelerinde bulunmalarından  duydukları memnuniyeti ifade ederek Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN’a teşekkür etti. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Recep Hayri EREN de konuşmasında Başkan SALMAN’a üniversitede konferans vermek suretiyle  deneyimlerini öğrencilere aktardıkları için teşekkür ederek ilerleyen süreçte kendilerini daha sık ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.  

  

Açılış konuşmalarının ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN konuşmasını yapmak üzere sahneye geldi. Başkan SALMAN konuşmasına öğrencilere bir dizi tavsiyelerde bulunarak başladı. Öğrencilere bitirdiğiniz bölüm, yaptığınız iş ne olursa olsun hiçbir koşulda umudunuzu kaybetmeyin diye seslenen Başkan SALMAN kendi yaşamından ve belediye başkanlığı sürecinde karşılaştığı bazı durumlardan örnekler verdi. Kendi projesi olan Şeffaf Oda projesini anlatan Başkan SALMAN, halkın sorunlarını doğrudan dinleme imkanı veren bu projenin neden  hayata geçirildiğini ve uygulanması sürecinde  yaşadığı olayları anlattı. Halkın taleplerini dinlemek onların sorunlarıyla doğrudan ilgilenebilmek adına başlatılan projenin kamuoyunda çok olumlu sonuçlar verdiğini belirten SALMAN, sadece belediyede değil mobil  şeffaf odalarla mahallelerde de halkın sorunlarını dinlediklerin aktardı. Öğrencilere yaptıkları işi severek yapmaları daima çalışkan ve üretken olmalarını tavsiye  eden Başkan SALMAN, başarmanın şartının yapılan işin başarılacağına olan inancın tam olmasıyla mümkün olacağına vurgu yaptı.  

Başkan Vefa SALMAN konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Soru-cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Hayri EREN Başkan Vefa SALMAN’a teşekkür ederek kendilerine plaket takdim etti.