Kosova Ziyareti

      04-07 Ekim 2012 tarihleri arasında Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan 15 kişilik bir heyet Kosova’yı ziyaret etti.

      04 Ekim 2012 tarihinde heyetimiz Priştine’de düzenlenen, Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) ve UNDP işbirliğinde  “Kosova-Türkiye İşadamları Buluşması” konulu bir toplantıya katıldı. Kosova, TUSCON –İstanbul ve diğer Türk İşadamlarının hazır bulunduğu toplantıda, Türkiye’nin Kosova’ya yaptığı yatırım ve işbirliğine vurgu yapıldı. Düzenlenen toplantıya, Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanı Suat ALBAYRAK, Kosova Ekonomi Odası Başkanı Safet Gerxhaliu,Trakya Aktif İş Adamları Derneği Başkanı Ali Can,TUSCON Başkan Yardımcısı Ömer BAŞBUĞ, UNDP Program Analisti Daniela Zampini,Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül OZAN ve Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt USTAİBO’da katıldı.

      Toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. İsmail ADAK derinliği yüzyıllara varan ortak bir kültür mirasımızın oluşturduğu bu güzel ülke insanlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Adak, Avrupa ve ABD ile çok özel ticari kotaları olan Kosova ile mevcut ekonomi imkanlarının değerlendirilmesi gerektiğini ve ekonomi, ticari, istihdam ve eğitim ağırlıklı yatırımlar yönünde çalışmaların yapılabileceğini vurguladı.

      05 Ekim 2012 tarihinde Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.İsmail ADAK ve YÜSEM Koordinatörü Serap TÜRKYILMAZ; Yalova Üniversitesi ve Prizren Üniversitesi arasında İşbirliği Protokolünü imzalamak için Prizren Üniversitesi Rektörü Mazlum BARALIU ’yu ziyaret etti. İşbirliği Protokolü imza törenine Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nuran MALTA, Genel Sekreter Adem SALLAUKA ve birçok Öğretim Üyesi katıldı. İşbirliği Protokolü çerçevesinde iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim yapılacak.

      Kardeş iki ülkenin üniversitelerinin işbirliği anlaşmasını imzalamasından memnuniyetini ifade eden Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve  Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail ADAK, üniversite olarak Prizren Kamu Üniversitesi'ne destek olmak için ellerindeki tüm imkanları kullanma konusunda seferber olacaklarını vurguladı.

      06 Ekim 2012 tarihinde ziyaretin üçüncü gününde heyet, birçok Türk genç yetiştirmiş ve önder olmuş Öğretmen Müveddet BAKO’nun Türk Dernekler Evinde düzenlenen Cenaze Törenine katıldı.

      Törenden sonra heyet Yakova şehrinde Kosova Yatırım Ajansı Başkanı(IPAK) Valdrin Lluka ile görüşme yaptı. Başkan Valdrin Lluka Kosova’da yapılan özelleştirmeden ve özelleştirilen tesisler hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından özelleştirilen tesisler gezildi.

Heyetimize 3 gün boyunca yapmış olduğu tüm gezilerde Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt USTAİBO ve Bakan Danışmanı Levent BUŞ eşlik etti.