5–6 Temmuz 2010 tarihlerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Leeds Metropolitan Üniversitesi İle Anlaşmalı Türk Üniversiteleri Yıllık Genel Toplantısı Trabzon’da gerçekleştirildi. Toplantıya Leeds Metropolitan Üniversitesi’ni temsilen Robert Teal, Anne Marie Ridley ve Mustafa Aslan katılırken, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ilgilileri toplantıda yer aldı. Toplantıya Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selami Özcan ile Yrd. Doç. Dr. Senay Yürür katıldı. Leeds Metropolitan Üniversitesi tanıtımı, anlaşmalı üniversitelerde bugüne dek yapılmış çalışmalar, üniversitelerin önerileri, çift diploma programı ile ilgili karşılaşılabilecek sorunlar, öğretim üyesi değişimi ve ortak çalışmaların yürütülmesi konu başlıklarında ayrıntılı görüşmeler yapıldı. Dr. Özcan ve Dr. Yürür’e teşekkür eder, Yalova Üniversitesi-Leeds Metropolitan Üniversitesi Çift Diploma Programından yararlanacak öğrenci sayımızın artmasını temenni ederiz.