Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimiz Bakioğlu Holding’i Misafir Etti

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimiz Bakioğlu Holding’i Misafir Etti

Yalova Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Teknoloji ve İnovasyon Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Üniversite ve Sektör Buluşması’ etkinliği kapsamında, Bakioğlu Holding ve ambalaj grup şirketleri Öğrencilerimiz ile bir araya geldi. 

Merkez Yerleşkemiz’de bulunan 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Üniversite ve Sektör Buluşması’na Yalova Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul, Teknoloji ve İnovasyon Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İdris Karagöz, Proses Kulübü Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mesut Yılmazoğlu, Endüstri Mühendisliği Kulübü Danışmanı Araştırma Görevlisi Başak Çetingüç ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, Öğrencilerimiz ve Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Arzu Gürtekin, Pelin Zeybek Demir, Nadia Sarıkaya Öz, Hasan Şimşek ile öğrencileri katılım gösterdi. Kimya ve Süreç, Polimer ve Endüstri Mühendisliği kulüplerinin stant ve tanıtımlarının da gerçekleştirildiği ‘Üniversite ve Sektör Buluşması’na Bakioğlu Holding ve Polibak, Bakambalaj, Bareks ve Bakgravür ambalaj grubu şirketlerini temsilen, Bakioğlu Holding Kurumsal İletişim Süpervizörü Yeliz Narlı, Polibak İnsan Kaynakları Takım Lideri Ceyla Tansel, Polibak İşletme Mühendisi Burak Başdağ ve Müşteri Teknik Destek Mühendisi Tayanç Top konuk olarak katıldı.

Öğrencilerimiz’e Tavsiyeler…

‘Üniversite ve Sektör Buluşması’ etkinliği, Yalova Üniversitemiz Rektör Yardımcı Prof. Dr. Orhan Torkul’un açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında yakın gelecekte nüfus yoğunluğuna bağlı olarak en büyük problemin taşıma olacağını ve tüm araçlarda karbon salınımının sıfır olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Orhan Torkul, bunun yanı sıra gemi ve uçak dâhil diğer tüm taşıma vasıtalarının sürücüsüz olacağını ve uzay teknolojisinin de taşınmada kullanılacağını belirtti. Teknolojide yaşanan hızlı değişimin altını çizen Prof. Dr. Orhan Torkul, yapay zeka çalışmalarının apayrı bir öneme haiz olduğunu hatırlatarak öğrencilere meslek seçimlerini yaparken, bütün bu gelişmeleri ve trendleri dikkate alarak hareket etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Orhan Torkul son olarak, Polimer Mühendisliği bölümünün önemli bir alan olduğunu, gelişiminin; teknolojik değişimin içinde devam edeceğini ve gençlerin tercihlerinde bu avantajı kullanmalarının önemini ifade ederek sözü konuşmacılara devretti.

45 yılı aşkın süredir hizmet veren, 1973 yılından günümüze, entegre bir “Ambalaj Sanayi”nin gelişimine katkı sağlayan ve ülkemizdeki girişimleri Uluslararası standartlara ulaştıran Bakioğlu Holding ve Ambalaj Grubu Şirketleri’nin adına sözü devralan Bakioğlu Holding Kurumsal İletişim Süpervizörü Yeliz Narlı, Bakioğlu Şirketleri’nin tanıtım filmi eşliğinde kurumsal süreçlerini aktardı. Polibak İnsan Kaynakları Takım Lideri Ceyla Tansel, Polibak İşletme Mühendisi Burak Başdağ ve Müşteri Teknik Destek Mühendisi Tayanç Top’un katılımları ile verimli bir panel gerçekleştirildi. Soru cevap şeklinde gerçekleşen panelde, plastik ve ambalaj sektörünün geleceği, yeni mezun bireylerin istihdam ve işe alım süreçleri, mezunlardan beklentiler, X ve Y kuşağının iş yaşamındaki farlılıkları, Bakioğlu Holding’i rakiplerinden ayıran özellikleri ve iş yaşamında karşılaşılan sorunların çözümü konuları işlendi. Kendi kariyer yolculuklarından bahsederek, Öğrencilerimiz’e tavsiyelerde bulunan konuşmacılara plaketleri takdim edilerek, akademi ile sektör iş birliklerinin artarak devam etmesi yönünde çalışmaların sürdürülebilirliği üzerine karşılıklı görüşler beyan edildi.