Öğrenci Konferansı:Avrupa Jenerasyonlar Arası Aktif Yaşlanma ve Dayanışma Yılı 02.07.2012

Slovenya’nın Maribor Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün bu yıl 14.sünü düzenlediği  ve adını Avrupa Jenerasyonlar Arası Aktif Yaşlanma ve Dayanışma Yılı’ndan alan öğrenci konferansı, 22 Haziran- 2 Temmuz 2012 tarihlerinde Avrupa Kültür Başkenti Maribor’da gerçekleştirildi.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü İkinci Sınıf Öğrencisi Yusuf Nural “ab-ilan.com” sitesinde konferansı görerek başvuru yapan 900 genç arasından seçilen 80 kişiden biri oldu.Konferansta “Yaşlanırken nasıl aktif olunur? Nasıl sağlıklı bir yaşam yaşanabilir? Jenerasyonlar arası dayanışma, Genç Jenerasyonlar Arası istihdam konuları, Psikoloji,  Sosyoloji gibi konular çalıştaylarda interaktif yöntemlerle görüşüldü.Y. Nural’ın katıldığı Sosyoloji çalıştayında, “Yaşlanma,Sosyolojik açıdan yaşlanmanın karakteristik özellikleri, Yaşlılıkta sosyal çevrenin önemi, Artan yaşlı nüfusunun toplumdaki etkisi, Yaşlılık ve Tüketim, Yaşlılık ve eğitim, Yaşlılık ve hastalık” konuları işlendi.Konferans yanı sıra Y. Nural, kültürler arası gecede Yalova Üniversitesi, Yalova ve Türkiye’yi tanıtarak sportif ve kültürel etkinliklere katılarak Başkent Ljubljana’yı gezerek tanıdı.Kapanış Seremonisi ve Gala Gecesi ile farklı çalıştaylarda görev yapan öğrenciler konferans süresince yaptıkları çalışmaları sahneledi. Öğrencimizi kutlarız.