Okul Sosyal Hizmeti ve Geleceği Konulu Konferans Düzenlendi

Okul Sosyal Hizmeti ve Geleceği Konulu Konferans Düzenlendi

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Okul Sosyal Hizmeti ve Geleceği konulu etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, konuşmacı olarak Dr. Hasan Hüseyin Taylan ve Yalova Milli Eğitim İl Şube Müdürü  katılım gösterdi. Konuşmacılar, okul sosyal hizmetinin mevzuat ve uygulamaları ile bu hizmetin neden gerekli olduğu konularında öğrencilere bilgiler vererek görüş ve deneyimlerini paylaştı.

“Figüran Değil, Söz Sahibi Olacak Sosyal Hizmetçiler”

Sosyal Hizmet bölümü Öğr. Gör. Metin Öksüz’ün açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Öksüz, “Sistemde söz sahibi olmak ve figüran değil de oyunun içinde olmak istiyorsak buradan mutlaka azim ve gayretli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Okul Sosyal Hizmeti’nin niçin gerekli olduğu hakkında bilgi veren Dr. Hasan Hüseyin Taylan, modern dünyadaki değişimlerden pek çok meslek grubunun etkilendiği ve bu durumlara ayak uydurmak gerektiğini ifade etti. Bu değişimle beraber hizmet sektörünün yoğun bir şekilde ilgi gördüğünü ve Okul Sosyal Hizmeti’nin de bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Dr. Taylan, “Gelecekte pek çok alanda Sosyal Hizmet bölümü mezunları istihdam edilecek. Fabrikalarda Endüstriyel Sosyal Hizmetçilere, ya da bakanlıklarda Sosyal Hizmet Uzmanlarına ihtiyaç duyulacak” dedi.

Okullarda yaptıkları kaynaştırma projelerinden çeşitli örnekler veren Dr. Taylan, özellikle de başarı oranı düşük okullardaki çalışmaları ve aldıkları geri dönüşleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin yoğun katılımı ve soruları eşliğinde gerçekleşen etkinlik, konuşmacıların Okul Sosyal Hizmeti’nin geleceği hakkında ifade ettikleri görüş ve önerileri ile birlikte sona erdi.