Osmanlı ve Balkanlar Sempozyumu 27.07.2012

Yalova Belediyesi ve Halil İnalcık Sosyal ve ve Ekonomik Tarih Araştırmaları Enstitüsü Derneği tarafından düzenlenen "Osmanlı ve Balkanlar Sempozyumu Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve eşi, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Hayri Eren,Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Fikret Yüksel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İşletme Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mustafa Kurt, İl protokol mensupları, akademisyenler ve davetlinin yer aldığı sempozyuma Prof. Dr. Halil İnalcık sağlık sorunu nedeni ile  katılamadı. Rektör Yardımcısı Prof. R.H. Eren, Yalova Belediye Başkanı Y.B. Koçal ve Vali E. Civelek açış konuşmalarını yaptı. Ardından oturumlara geçildi. "Balkanlar'da Türk Kültürü", “Osmanlı İdaresindeki Balkan Şehirleri” ve “Balkanlarda İslam Etkisi” başlıklı oturumlarda sunumlar yapıldı. Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Hatipoğlu, Bulgaristan'da Dini Islahat Düşüncesinin Fikri Arka Planı Üzerine konulu bir konuşma gerçekleştirdi.Prof. H. İnalcık’a  geçmiş olsun temenimizi sunarız.