Panel: Sıradaki Endüstri Devrimi ve Türkiye’nin Fırsatları: Kompozit ve Karbon Elyaf

AKSA ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle kompozit ve karbon elyaf endüstrisinin Türk ekonomisi için fırsatlarını sunmak üzere düzenlenen “Sıradaki Endüstri Devrimi ve Türkiye’nin Fırsatları: Kompozit ve Karbon Elyaf” konulu panel Yalova Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın üstlendiği, AKSA Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt ve Kocaeli Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şevkeyt Özden’in konuşmacı olarak katıldığı panelde Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Başkanı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu yer aldı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, resmi erkan temsilcileri ve AKKİM Genel Müdürü Fatih Tanrıverdi’nin izlediği panele işadamları ve vatandaşların ilgisi yüksekti. Moderatör H.Güldağ’ın açış takdiminin ardından kürsüye gelen Başkan Y.Koçal AKSA’nın bu konudaki çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek elyaf üretiminin Yalova ve daha geniş kapsamda Doğu Marmara için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Karbon elyafa bağlı üretimlerin ülkenin lokomotif sanayisi haline geleceğini de belirten Y.Koçal, Yalova’nın bu fırsatı değerlendireceğinin altını çizdi. AKSA Genel Müdürü Yılmaz, AKSA’nın önderliğinde karbon elyaf üretiminin ülke için katkısını vurgulayarak, teknik bilgilerle izleyicileri aydınlattı. İstihdama yapacağı etkinin de azımsanamayacak kadar büyük olacağını vurgulayan M.Yılmaz, çok değerli olan karbon elyafı, Türkiye için ürettiklerini ve işbirlikleri ile bu fırsattan maksimum derecede faydalanılması gerektiğini söyledi.M.Yılmaz’ın ardından söz alan Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt Türkiye sanayi için kısa bir değerlendirme yaparak konunun önemini vurguladı.Doç.Dr. Şevket Güldağ ise yapılarda karbon elyaf ve türevlerinin kullanımı konusundaki sunumunu gerçekleştirdi. Soru-cevap bölümü ile ayrıntılara inildi. Yeşil Yalova’mız için karbon elyaf ve ilgili sektörlerinin ekonomik büyümede etkin olmasını diler AKSACA’yı kutlarız.