Panel:[T]emiz Enerji

1884 Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın İstanbul Teknik Üniversitesi desteğinde gerçekleştirdiği “Temiz Enerji” paneli 26 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Panelde  Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yasemin Yıldız Yarar yönetmenliğinde, Demirer Enerji Yonetim Kurulu Başkanı ve  Rüzgar Enerjisi Santraları Yatırımcıları Derneği  (RESYAD) Başkan Yardımcısı Önder Demirer ile Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu konuşmalarını yaptılar. 1996’dan bu yana rüzgar enerjisinin ülkemizdeki gelişimini anlatan Ö. Demirer Türkiye rüzgar potansiyelinin büyüklüğünü vurgulayarak yatırımlar konusunda görüşlerini sorun ve önerilerini belirterek sundu. Prof. Karaosmanoğlu “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Temiz Üretim Teknolojileri” başlıklı konuşmasında, kaynakların potansiyeli, mevcut üretimlerinin görünümü, mevzuat ve yaşam döngüsü değerlendirmesi konusuna yoğunlaşarak elektrik, katı, sıvı, gaz yakıt üretimlerinde temiz üretim teknolojisi gerekliliğini vurguladı.