Patent: Yeni Tip Salmastra ve Kartuşlu Musluk Kolu

Tasarımı ve Prototip üretimi Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Ferhat Sayım tarafından yapılan yeni tip salmastra ve kartuşlu musluk kolu gerekli süreçlerden geçerek patent aldı. Patent yeni salmastra ve kartuş kolunun yanı sıra bu sistemlerin kullanıldığı bataryaları da kapsamaktadır. Tasarım ve projelendirmesi Yard.Doç.Dr.F.SAYIM tarafından gerçekleştirilen ürünlerin prototipleri Murat Sayım’a ait atölyede Yard.Doç.Dr.F.Sayım tarafından, teknik resim çizimleri Makine Ressamı Mehmet Ali Kapucu tarafından, patente konu istemlerin teknik çevirileri ise Aksa Tercüme tarafından gerçekleştirildi. 2008 yılı sonunda başlatılan süreç ön inceleme, araştırma raporu düzenlenmesi ve yayın süreçlerinin tamamlamasının ardından patent belgesi aldı. Ön incelemesi ve tescil işlemleri Türk Patent Ofisi’nce gerçekleştirilen ürünlerin araştırma raporu Avusturya Patent Ofisi tarafından hazırlandı.Çalışmanın proje ve prototip finansmanı Yard.Doç.Dr.F.Sayım tarafından karşılanırken araştırma raporu ve patent masraflarının bir kısmı TÜBİTAK tarafından karşılandı. Değerli öğretim üyemizi kutlarız.