Prof. Dr. Ahmet Selçuk Can İstanbul Aydın Üniversitesi’ne Davet Edildi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısı ile İstanbul Aydın Üniversitesinde “Diyabeti Anlatıyoruz” konulu bir panel yapıldı. Panelde Yalova Üniversitesi Termal Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selçuk Can “Diyabette Erken Tanı ve Tedavi” konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Ahmet Selçuk Can sunumunda şeker hastalığında erken teşhisin çok önemli olduğunu, açlık kan şekeri, hemoglobinA1C seviyesi veya şeker yükleme testi ile prediyabet denilen gizli şeker teşhisinin konulabileceğini vurguladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Koray Gümüştaş “Karbonhidratları yapısı ve früktoz şurubunun diyabete etkisi” konulu sunum yaptı. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Uğur Öncel “Medicover” konulu bir konuşma yaptı. Yoğun ilgi gören panel öncesinde katılanların kan şekerleri ölçüldü. Panel sonrasında katılımcıların diyabet ile ilgili soruları cevaplandırıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürtekin tarafından Prof. Dr. Ahmet Selçuk Can’a ve diğer konuşmacılara katılım belgesi verildi.