Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun Eserleri Uluslararası Bienal Jürisi Tarafından Kabul Edildi

Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İsmet Çavuşoğlu‘nun ürettiği iki eseri 21. Gabrovo Uluslararası Mizah ve Hiciv İçeren Sanat Eserleri Bienali’ne uluslararası bienal jürisi tarafından kabul edildi.

18 Mayıs 2013 tarihinde açılan sergiye Türkiye dâhil Avrupa, Asya, Amerika, Avustralya ve Afrika’nın 78 ülkesinden binlerce sanatçı başvurduğu belirtildi.Profesör Çavuşoğlu ayrıca iki yıl önce 20. Bienal’e de Türk Sanatını temsilen katılmıştı ve son katılımı ile birlikte toplam sekiz eseri Gabrovo Mizah ve Hiciv Müzesi’nde yer almaktadır.Söz konusu müze 1975 yılında Gabrovo’da açılmış olup, Hiciv ve Mizah İçeren Sanat Eserleri Müzesi olarak Balkanlar ve Avrupa’da tek, dünyanın sayılı devlet müzelerinden biridir. Müzenin fonunda tüm dünya ülkelerinden sanatçıların binlerce eseri yer almaktadır.