Prof.Dr. Cihangir AKIN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Görevine Başladı

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun  02 Aralık 2014 tarihli toplantısında sonucunda Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na atanan Prof. Dr. Cihangir AKIN görevine başladı. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi  olan Prof. AKIN, dekanlık görevini bu görevi vekaleten yürüten Rektör  Yardımcısı Prof.Dr. Ali Rıza ABAY’dan devraldı. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Cihangir AKIN hocamızı tebrik ediyor görevinde başarılar diliyoruz.

Prof.Dr. Cihangir AKIN’ın  Özgeçmişi

31.01.1945 tarihinde Mersin'de doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler Fakültesi iktisat ve maliye bölümünde 1968 yılında tamamladı. 7 yıl boyunca T.C. Ziraat Bankasında müfettişlik, kısa bir dönemde DPT'de uzmanlık görevlerinde bulundu. 1976-1978 yılları arasında T.C. Tarım Bakanlığı Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı,1978-1979 yıllarında bakanlık teknik müşavirliği yaptı. 1986 yılında Sakarya Üniversitesi’nden doçent unvanını alan Prof. AKIN, 1993 yılında ise aynı üniversitede çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümüne profesör olarak atanmıştır. Prof.AKIN, akademik görevine 2011 yılından beri Yalova Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri bölümünde devam etmektedir.