Rekor Katılımlı Teknofest 2023 Finalinde Yalova Üniversitesi Rüzgârı Esti

Rekor Katılımlı Teknofest 2023 Finalinde Yalova Üniversitesi Rüzgârı Esti

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023 başarıyla tamamlandı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen finale bu yıl 6 projeyle kalan Yalova Üniversitesi, geçtiğimiz yılda da önemli başarılar elde etmişti. Akademik danışmanlarının desteğiyle Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımlarımız, TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmalarında; Ulaşım, İnsanlık Yararına Teknoloji, Eğitim Teknolojileri ve Yapay Zekâ kategorilerinde üniversitemizi temsil ettiler.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünden ‘YOLOva’ ve ‘AI Spark’ takımları  Ulaşımda Yapay Zeka kategorisinde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin oluşturduğu M3TA Team ise ‘İnsanlık Yararına Teknoloji-Sosyal İnovasyon’ kategorisinde boy gösterdiler. Kimya Mühendisliği bölümünden ‘New LiFe’ takımı ise Dersleri Web Sitesi ve VR ile Sanal Deneyimleme projesiyle ‘Eğitim Teknolojileri’ kategorisinde mücadele ettiler. Diğer taraftan, Ulaştırma Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan ‘Ulaştırma Mühendisleri’ takımı Akıllı Ulaşım kategorisinde Otonom Otopark Sistemi ve Talep Odaklı Toplu Taşıma Sistemi projeleri ile finale kalma başarısı gösterdi.

TEKNOFEST'in ilk gününde Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, "Yeşil Sürdürülebilirlik Kavramına Sanayi Bakış Açısı ve Teknolojik Yaklaşımlar" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Bahçekapılı Öğrencileri Tebrik Etti

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, başarılı öğrencileri ve danışman hocalarını kutlarken, onları TEKNOFEST finalinde yalnız bırakmadı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca ve Prof. Dr. Hamit Er, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Geri ve Mühendislik Fakültesi Fakülte Sekreteri Serdar Hacısalihoğlu, öğrencilerimizden TEKNOFEST projelerini dinledi ve TEKNOFEST stantlarını dolaştı.

Rektör Bahçekapılı, TEKNOFEST 2023 alanında kurulan Yalova Üniversitesi standını  ziyaret ederken Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ve Yalova Teknopark Genel Müdürü Yasin Gök'e desteklerinden dolayı  teşekkür etti.

"Ulaşımda Yapay Zeka" Kategorisinde Yalova Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

Danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Tuncer'in yaptığı ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan AI Spark ve YOLOva takımlarımız, TEKNOFEST 2023 "Ulaşımda Yapay Zeka" kategorisinde yarışarak bu kategoride başvuru yapan 1163 takım arasında 9. ve 11. olmayı başardılar.

TEKNOFEST 2023’te göstermiş olduğu başarılardan dolayı tüm öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TÜBİTAK 1004 Programında Desteklenecek 12 Platform Açıklandı

Ayrıca TÜBİTAK 1004 Programı kapsamında desteklenecek 12 yüksek teknoloji platformu açıklandı. TÜBİTAK 1004 Programı ve Yüksek Teknoloji Platformları Deneyim Paylaşım ve Tanıtım Töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vefik Arıca katılım sağladılar.

Üniversitemiz APYK olarak "Gıda Arzı Güvenliği çerçevesinde Su Ürünlerinde Yenilikçi ve Sürdürebilir Uygulamalar" projesi ile 1004 Yüksek Teknoloji Platformlarında yer alacak 12 proje arasında yer aldı.