Rektör Bahçekapılı Tersan Tersanesinin Gemi İndirme Törenine Katıldı

Rektör Bahçekapılı Tersan Tersanesinin Gemi İndirme Törenine Katıldı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Tersan Tersanesinin inşa ettiği balık fabrika gemisinin deniz indirme törenine katıldı.

Faroe Adalarından JFK Trol firması için Norveç'li Skipsteknisk firması tarafından tasarlanan ve Tersan Tersanesi tarafından yapımı tamamlanan 88 metre boyunda ve 18,3m genişliğindeki balık fabrika gemisinin denize indirme töreni gerçekleşti.

Törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu ve Altınova ilçe protokolü katıldı.

Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu, “Bu önemli projede P/F JFK ile birlikte çalışma şansına sahip olduğumuz için mutlu ve gururluyuz. Projenin yürürlüğe girdiği tarih COVID-19 pandemisinin başlangıcıydı ve bu proje bize ayrı bir motivasyon, güç ve mutluluk kaynağı sağladı. Bu nedenle projenin önemi ayrıdır” dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, törenden sonra Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek akademik ve idari personel ile sohbet etti.