Rektör Prof. Dr. Güler Alkan’ın 10 Kasım Mesajı

Rektör Prof. Dr. Güler Alkan’ın 10 Kasım Mesajı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde rahmet, minnetle anıyoruz.

En zor dönemlerinde bile yetiştirdiği kahramanlarla birçok devletler kurmuş olan asil milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Bu yüce millet binlerce yıllık devlet geleneği ve geçmişten aldığı birikimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ilkelerine sarılmış böylece bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak uygar dünyadaki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen ileri hamlelerle ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamıştır. Ülkemizin bugün uluslararası alanda ulaştığı saygın konumun yanı sıra, değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine haiz olması ,O’nun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda ilerlediğimizin en önemli ispatıdır.

Millet olarak Büyük Önder’in düşüncelerinden güç alarak ilerleyişimizi devam ettireceğimize ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını göstereceğimize inancımız sonsuzdur. Bağımsızlık uğrunda, karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak, Milletine özgürlüğünü armağan eden, kısa yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla ezilen milletlerine örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize sunduğu değerleri koruma ve bizden sonraki kuşaklara aktarma sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu bir kez defa ifade ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Güler ALKAN

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili