Rektör Prof. Dr. Güler Alkan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rektör Prof. Dr. Güler Alkan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

 

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluğunu yaşamaktayız. Yıllarca süren savaşların ardından adını tarihe altın harflerle yazdıran büyük milletimiz bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan kahramanları sayesinde bağımsızlığını kazanmıştır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları ve canları pahasına verdikleri büyük mücadele sonrasında yok olmaktan kurtulan milletimizin bu büyük başarısı milli egemenliğe dayanan cumhuriyet rejimiyle adeta taçlandırılmıştır.

 Tarihimizin her döneminde ortak bir ruhla mücadele vermiş atalarımızın bize emanet ettiği devletimizin ve cumhuriyetimizin ebediyete kadar payidar kalacağına olan inancımız sonsuzdur. Geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken bizlere emanet edilen bu aziz vatanı güvenle gelecek nesillere bırakmak için, bağımsızlık ruhunu her zaman hafızamızda canlı tutacak ve milli bilincimizi koruyacağız. Bu gün eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye kadar her alanda önemli gelişmeler ve çalışmalar gerçekleştirmiş olan ülkemiz 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken toplumun bütün kesimlerinin bu hedefler etrafında kenetlenmesi büyük önem taşımaktadır. Dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmayı hedefleyen iç ve dış şer odakları ülkemiz üzerindeki hain emellerine ulaşmak için her türlü yolları denemekte ve milletimize diz çöktürmek için her alanda ülkemize yönelik tuzaklar kurmaktadırlar. 15 Temmuz 2016 gecesi olduğu gibi bu ve buna benzer tuzakları boşa çıkaracak iman ve iradeye sahip olan büyük milletimiz aydınlık yarınlar için birlik ve kardeşliğini muhafaza ederek hainlerin heveslerini her zaman kursaklarında bırakacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Yalovalı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum.

 

 

Prof. Dr. Güler ALKAN
Yalova Üniversitesi Rektör Vekili