Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına Katıldı

Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına Katıldı

Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Yıldrım Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları" programına katıldı.

Program şair Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'nin açılış konferansıyla başladı. Prof.  Hatemi  Anadolu Selçukluları'ndan başlayarak, 1980'li yıllara kadar şiirin gelişimi ve şairler hakkında bilgiler verdi. Şiirlerin yazıldığı lehçelerden, Türkçenin kullanım alanlarına kadar çeşitli konularda katılımcıları bilgilendiren Hatemi, konferansta Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Nedim, Necati ve Kadı Burhanettin gibi şairlere özel vurgu yaptı, şiirlerinden örnekler okudu.

Programı ilgiyle takip eden Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM  değerli bir şair  Prof.Dr. Hüsrev Hatemi’yi dinleme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Program sonunda Prof.Dr. Hüsrev Hatemi ile hatıra fotoğrafı çektiren Prof. Yıldırım, şiirleriyle güzel bir akşam geçirmeleri sağlayan   Prof.Hatemi’ye ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına teşekkür etti.