Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım'ın 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretime Başlama Mesajı

Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım'ın 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretime Başlama Mesajı

 

Yalova Üniversitemizin saygıdeğer akademik, idari personeli ve sevgili öğrenciler; 3 Ekim 2016 tarihinde Yalova üniversitesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılı resmi olarak başlamış olacaktır. Yalova üniversitesinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı hepiniz için hayırlı olmasını diliyorum.

Yalova Üniversitesi her eğitim-öğretim yıl başlangıcında olduğu gibi bu yılda büyük bir heyecan ve coşku ile eğitim-öğretim yılına başlamaktadır. Üniversitemiz bir yandan akademik geleneklere bağlılığını sürdürürken diğer yandan kendisini yenilemeye ve geliştirmeye devam etmektedir.

Söz konusu yenilikler sizlerin daha nitelikli birer meslek elemanı olarak yetişmenize ve geleceğinizi daha aydınlık bir şekilde oluşturabilmenize katkı sağlayacaktır. Bizler sizlerle olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Sizlerin de gurur duyacağı bir Yalova Üniversitesi oluşturmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Değerli Öğretim Üyeleri;

Yeni bir akademik yıla başlamanın mutluluğunu öğrencilerimiz kadar sizlerde yaşıyorsunuz. Öğretmeni ve İnsanı yetiştirmenin ne kadar büyük bir manevi bir duygu olduğunun hepimiz farkındayız. Sizleri zinde ve heyecanlı tutan bu güçlü duygudur. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir özveriyle çalışıp, öğrencilerimizin her zaman yanında olacağınıza inancım tamdır. Kendi kişisel kariyerlerinizle ilgili üst yönetim olarak bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Üniversitemizin imkânları dâhilinde her zaman sizlere yardımcı olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Yalova Üniversitesi Rektörlüğü olarak bu yeni dönemde eğitim öğretim faaliyetlerinizde ve bilimsel çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Yükseköğrenim hayatınız boyunca her zaman yanınızda olacağız. Bilimsel çalışmalar, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif vb. aktivitelerle kişisel gelişimize katkıda bulunacak ve sizlere yeni bir ufuk açacağız. Sizlerin de, çok çalışarak hedeflerinize ulaşmayı başaracağınıza ve kendiniz aydınlanırken etrafınızı da aydınlatacağınıza olan inancım tamdır. Her biriniz bizler, aileniz ve ülkemiz için birer geleceksiniz.

Sahip olduğunuz fırsatları değerlendirerek parlak bir kariyer oluşturmak sizlerin elindedir. Bunun için yerel değerleri evrensel ilkelerle harmanlayan, küresel dinamikleri analiz edebilen, geniş ufuklu, gerçekçi, çalışkan ve disiplinli insanlar olmayı hedeflemelisiniz. Ülkemizin kurucusu Atatürk’ün işaret ettiği “çağdaş medeniyet” hedefi doğrultusunda en kaliteliye, en mükemmele ve yüksek başarıya ulaşma yolunda birlikte yürüyecek ve birlikte yol alacağız.

Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyor; başarılı ve mutlu bir akademik yıl diliyorum.


Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM

Yalova Üniversitesi Rektör V.