Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü Milletçe büyük bir sevinç ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milletinin canıyla, kanıyla, emekleriyle kurulan Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun simgesidir. Nitekim 15 Temmuz  2016 darbe kalkışmasına karşı Türk Milletinin dik duruşu bu varoluşu perçinler nitelikte olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti her alanda yaptığı ve yapacağı çalışmalarla daha uzun yıllar Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ile kutlamaya devam edecektir. Cumhuriyet’i kuranlara karşı milletçe beslediğimiz vefa ve saygı ile yükselen bu bayrağı indirmeyeceğimize inancım tamdır.

Bu düşüncelerle bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup armağan eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, bu ülke için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, tüm Yalova Üniversitesi Ailesi’nin ve Yalovalılar’ın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM

Yalova Üniversitesi Rektör V.