Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Milli Kurtuluş Savaşı’mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıldönümünü büyük gurur ve sevinçle kutlamaktayız. O gün vatanı uğruna kadın erkek, küçük büyük demeden savaş meydanına koşan vatansever kahraman Türk Milleti, onurlu tarihine şanlı bir zafer daha yazdırmıştır. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesinde olduğu gibi Milletimiz, Milli birliğimize ve bağımsızlığımıza karşı yapılan her türlü hain saldırı karşısında kararlı ve onurlu davranışıyla atalarımızın emanetinin gerçek kişilerde olduğunu göstermeye devam edecektir. Milletimizin birliği ve vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmetle; şerefli gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor geleceğin bu günlerden daha aydınlık olmasını temenni ediyorum.

Prof.Dr. Hüseyin YILDIRIM

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili