Rektör Vekili Prof.Dr. Rafet Bozdoğan’ın Anneler Günü Mesajı

Rektör Vekili Prof.Dr. Rafet Bozdoğan’ın Anneler Günü Mesajı

 

Sevgi, paylaşıldıkça büyüyen ve dünyayı yaşanabilir kılan tek anahtardır. Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimiz, toplumun en önemli unsurlarıdır. Onlar, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli, kişilikli ve vatansever bireylerle sağlıklı bir toplumun temelini oluştururlar. Bu nedenle, ilk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan annelerimiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Yüce değerlerin bireylerde oluşmasında, hayat bulmasında, yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarılmasında en büyük pay annelere aittir.

Karşılıksız sevgi, sonsuz özveri, merhamet, sabır gibi yüce değerleri yüreğinde barındıran  annelerimiz, tarih boyunca tüm devletlerimizin kurulmasında, gelişmesinde ve ilerlemesinde çok büyük fedakârlıklar göstermiştir. Yetiştirdikleri evlatlarını bayrak inmesin ezan dinmesin diye şehit veren, ardından "vatan sağ olsun" diyebilen cefakâr Türk annelerinin dünyada başka örneği yoktur.Sevgi dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol gösteren annelerimizden aldığımız emeğin karşılığını, sorumluluklarımızı yerine getirerek, Milletimize ve insanlığa yararlı bireyler olarak ödeyebiliriz.

Yalova  Üniversitesi olarak, karşılıksız sevgi, sonsuz özveri, merhamet, sabır ve fedakârlığın mutlak timsali olan Türk annelerinin; özellikle kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizin aziz annelerinin, Anneler Günü`nü kutlar; saygı, minnet ve şükranlarımı sunarım.

Prof.Dr. Rafet BOZDOĞAN

Yalova Üniversitesi Rektör V.