Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu’nun Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ı Ziyareti

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu’nu makamında kabul etti. Önce Balkan Göçü’nün 100. Yılı adına gerçekleştirilecek Yalova Belediyesi  etkinlikleri görüşüldü.Bu etkinliklere Yalova Üniversitesi’nin ikili işbirliğinde olduğu Balkan Üniversiteleri rektörleri davetinin uygun ve yararlı olacağı kararına varıldı. Prof.Karaosmanoğlu, belediye kültürel etkinliklerine, özellikle konserlere katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek Başkan Y.B. Koçal’a  konuya verdiği önem için teşekkür etti. Belediye etkinliklerinin Yalova Üniversitesi personel ve öğrencisine duyurulması ve ücretli etkinliklerde Yalova Üniversitesi için özel bir indirim tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Başkan Koçal “Raif Dinçkök Kültür Merkezi  ve  tüm salonlarımız Üniversitemiz kullanımı için açıktır. Destekliyorum” dedi. Prof. Karaosmanoğlu Merkez Yerleşke’ye ulaşım konusunu sordu. Başkan Koçal, “Yeni bir ana ring otobüs hattı oluşturuyorum. Bugün mecliste görüşeceğiz. Öğrencilerimiz ulaşım sorunu yaşamayacak” dedi. Hazırlık çalışmaları süren Kağıt Müzesi ile kuruluş çalışmaları ilerleyen Kağıt Bilimi ve Mühendisliği Bölümü konuşuldu.Son olarak Merkez Yerleşke arazisi konusu değerlendirildi. Başkan Koçal “Yerleşke arazisi  için tapu numarası alınsın. Ben de bir günde ruhsat vereceğim” dedi. Prof. Karaosmanoğlu “Başkan Koçal’ın makamında Yalova Üniversitesi temsiliyetini göremiyorum” diyerek neşeli bir serzenişte bulunarak sembolik bir bayrak takdim etti. Bayrak için makamda daimi bir yer bulundu.