Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Bursa Teknik Üniversitesi’nde Düzenlenen Panel Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Bursa Teknik Üniversitesi’nde Düzenlenen Panel Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından düzenlenen “Farklı Gözlerden Endüstri 4.0” konulu panele katıldı. Panelde Endüstri 4.0 alanında yapılan çalışmalar ve Türkiye’nin Endüstri 4.0’a nasıl entegre olabileceği konuları konuşuldu.

Panelin açılışında BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Valisi İzzettin Küçük birer açılış konuşması yaparak panelin konusuyla ilgili görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Daha sonra konunun uzmanlarından Prof. Dr. Asım Kurtoğlu Türkiye Endüstri 4.0’a nasıl hazırlanması gerektiği üzerine bir konuşma yaptı. BTÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Koray Altun da dijital dönüşüme nereden başlaması gerektiği üzerine değerlendirmelerde bulundu.  

İskenderun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de dünden bugüne üniversitelerin gelişim sürecini değerlendirdi. Endüstri 4.0 çağına hızla girilmesi nedeniyle, üniversitelerin de yeniden yapılanması gerektiğini ifade eden Prof. Dereli üniversitelerin çalışmalarını bu doğrultuda yapması gerektiğini belirtti.  Prof. Dr. Türkay Dereli’nin konuşmasının tamamlamasının ardından panel oturumlarına geçildi. Panel, oturumların tamamlanması ile sona erdi. Paneli baştan sona ilgiyle takip eden Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Endüstri 4.0 alanında kendilerinin bilgilendirilmesine vesile olan bu paneli düzenleyen Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne ve panel konuşmacılarına teşekkür ederek buradan ayrıldı.