Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Yalova Basını ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Yalova Basını ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Yalova’da faaliyet gösteren yerel medya kuruluşlarının muhabirleri ve ulusal medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Rektör Alkan Yalova Üniversitesi’nin aynı dönemde kurulan diğer üniversitelerle kıyaslandığında nitelik ve nicelik bakımından hak ettiği yere gelemediğini ifade ederek temel amacının Yalova Üniversitesi’ni layık olduğu yere taşımak olduğunu belirtti.  

Rektör Prof. Dr. Güler Alkan Yalova’nın sahip olduğu konum itibariyle burada neler yapılabileceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Yalova Üniversitesi’nin öncelikle Yalova halkı ile bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Rektör Alkan kendilerinin bu doğrultuda çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Üniversite ile halkı bütünleştirmek için çeşitli etkinlik ve organizasyonlar düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Rektör Alkan hakla açık sportif ve sosyal etkinliklerin yapılması,  Çocuk Üniversitesi kurulması gibi çalışmalarla üniversitenin halkla bütünleşebileceğini belirtti. Çocuklarımızın üniversitedeki sosyal projelerde çalıştırılabileceğini söyleyen Rektör Alkan bu sayede çocukların hem ilgi duyduğu alanlarda gelişimlerinin sağlanması hem de sahip olduğu yeteneklerini keşfedilebilmesine imkân sağlayacağını ifade etti. Üniversitelerin bilim yuvaları olduğunu ancak topluma mal edilmeyen bilimin toplumun gelişimine katkısının olamayacağını ifade eden Alkan üniversitelerin varlığının bulunduğu sosyal çevreye olan katkısıyla anlam kazanacağını belirti.

Basın mensuplarının Altınova’ya açılması planlanan Meslek Yüksekokulu ile ilgili sorularını yanıtlayan Rektör Alkan öncelikle Altınova’da teknik bilimler meslek yüksekokulu açmayı planladıklarını ifade etti ve eğer yeterli büyüklükte alan tahsis edilirse Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’ni de bu bölgeye kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Üniversitenin yurt sorunlarının aşılabilmesi için çaba göstereceklerini ifade eden Rektör Alkan ayrıca üniversiteye halkın da yararlanabileceği bir kongre merkezi kazandırmak için çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Termal ilçemize 500 öğrenci kapasiteli ikinci bir yurt yapılması, Termal Meslek Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na dönüştürülerek buraya Fizyoterapi Merkezi’nin açılması, Armutlu ’ya 4 yıllık Turizm Yüksekokulu’nun kazandırılması gibi projelerinin de olduğunu ifade eden Rektör Alkan peyzaj mimarlığı ve gıda teknolojileri gibi bölümleri de açmak istediklerini belirtti.

Meslek Yüksekokulları noktasında ayrı bir parantez açan Rektör Alkan,  Avrupa’da meslek yüksekokullarına çok önem verildiğini ifade etti. Bölgede faaliyet gösteren sektörlerin ara eleman ihtiyacının karşılanması için açılan meslek yüksekokullarının daha nitelikli hale getirilmesi için bu alana özel önem verilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Alkan, mesleki eğitimle ilgili çalıştaylar düzenlenerek bu konunun ele alınması gerektiğini ifade etti. Rektör Alkan Yalova’da faaliyete geçmesi planlanan organize sanayi bölgelerinin hayata geçmesiyle birlikte meslek yüksekokullarının OSB’lerin içine açılması da dahil olmak üzere birçok projenin hayata geçirilebileceğini ifade etti.

Basın mensuplarının üniversitenin akademik ve idari personel durumu ve gelişim süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Rektör Alkan personelin devamlılığı ve disiplini ile nitelikli akademik ve idari personel temini noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Yalova Üniversitesi’nin sahip olduğu Hukuk Fakültesi ve açılacak olan Denizcilik Fakültesi’nin üniversitenin lokomotifi olacağını ifade eden Rektör Alkan Yalova Üniversitesi’nin konumu ve potansiyeli itibariyle büyümeye açık olduğunu belirtti. Ayrıca Yalova Üniversitesi’ne Spor Bilimleri Fakültesi’nin de açılması gerektiğini ifade eden Rektör Alkan çeşitli spor dallarında verilecek eğitimlerle farklı branşlarda altyapıların oluşacağını ve bu sayede Yalova’da spor kültürünün ilerlemesine katkı sağlanacağını söyledi.

Önümüzdeki dönemde Sanat ve Tasarım Fakültesi binası, Denizcilik Fakültesi binası, Öğrenci Yaşam Merkezi ve Merkez Kütüphane gibi projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Rektör Alkan imkânlar çerçevesinde halka da hitap edebilecek sosyal tesisleri üniversiteye kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yalova Üniversitesi logosunun değiştirilmesi ve Yürüyen Köşk’ün yeniden logo yapılması yönündeki taleplere de değinen Rektör Alkan kamuoyundan gelen talebe kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek bu hususta da gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yalova Üniversitesi’nde başta FETÖ terör örgütü olmak üzere hiçbir yasadışı oluşuma müsamaha göstermeyeceklerini ifade eden Rektör Alkan kurulan inceleme komisyonları marifetiyle bu konulardaki inceleme ve araştırmaların halen devam ettiğini, ilgili kurum ve kuruluşlarla da bu konuda birlikte çalıştıklarını belirtti.