Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Yalova Su Sempozyumuna Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan Yalova Su Sempozyumuna Katıldı

Rektörümüzü Prof. Dr. Güler Alkan Yalova'da su kaynakları, su kaynaklarının korunması ve acil durumlarda su yönetimi ile ilin su ihtiyacının geleceği konularının ele alındığı Yalova Su Sempozyumunun açılış oturumuna katıldı. Ramada Otel’de gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, eski Milletvekili Temel Coşkun, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve STK temsilcileri de katıldı.

 Sempozyum oturumları öncesi YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan ve  Yalova Valisi Tuğba Yılmaz  tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Yalova Atık su ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) Başkanı Ahmet Özsümer, katılımcılara teşekkür ederek bir selamlama konuşması yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan da konuşmasında Yalova’nın su şehri olduğunu göreve gelince öğrendiğini ifade ederek barajlarımızın derelerimizin ve su kaynaklarımızın kirleticilerden uzak tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Su kaynaklarının özellikle sanayi atıklarından koruması gerektiğinin altını çizen Rektör Alkan bunun için de atık su yönetimimizin çok iyi olması gerektiğini söyledi. Rektör Alkan sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek Yalova’nın suyunun korunması noktasında tüm paydaşların işbirliği yapması halinde sorunların üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz da konuşmasında suyun önemine vurgu yaparak bu kadar önemli bir kaynağı doğru, etkin, temiz, ulaşılabilir olarak da gelecek nesillere aktarmak her birimizin sorumluluğu olduğunu söyledi. Şu andaki kaynaklarımız geleceğe taşımamız gereken emanetler olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz o yüzden  bu kaynağı doğru etkin kullanmanın boynumuzun borcu olduğunu belirtti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından çeşitli konu başlıkları halinde gerçekleştirilecek olan sempozyum oturumlarına geçildi.