Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci ‘Dini Danışmanlık Ve Rehberlik’ Semineri Gerçekleştirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci ‘Dini Danışmanlık Ve Rehberlik’ Semineri Gerçekleştirdi

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen online seminere katılarak ‘Dini Danışmanlık ve Rehberlik’ konusunda bilgi verdi. 

Prof. Dr. Suat Cebeci, video konferans yoluyla gerçekleştirilen seminerde Dini Danışmanlık ve Rehberlik mesleğinin içeriği ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Dini Danışmanlık ve Rehberlik kavramını; ortaya çıkışı, anlamı, meslek ilkeleri, teknikleri ve hizmet alanları olmak üzere beş başlık altında değerlendiren Prof. Dr. Suat Cebeci, bu başlıkları hem Kuran-ı Kerim’den ayetlerle hem de günlük yaşamdan örneklerle açıkladı. Prof. Dr. Suat Cebeci ayrıca, dini danışmanlık ve rehberlik ilkelerini; “Bilgi ve ehliyet esastır, hak ve sorumluluklara dayanır, ihtiyaç odaklı yürütülür, ayıplama ve suçlama yapılmaz, tehdit, zorlama ve bıktırma olmaz, danışana kibar, nazik ve anlayışlı davranılır, mahremiyete saygı gösterilir ve ilişkiler güven üzerinde yürütülür” başlıkları altında sıraladı.

Dini Danışmanlık ve Rehberlik mesleğinin sistematik bir ihtiyaç-yardım ilişki olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Suat Cebeci, seminer boyunca mesleğin incelikleri ve bu mesleği seçeceklerin dikkat etmesi gereken konular hakkında önemli bilgiler verdi. Yoğun ilgiyle gerçekleşen seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.