Sakarya Üniversitesi’nde Uygulanan 3+1 Eğitim Modeli İncelendi

Sakarya Üniversitesi’nde Uygulanan 3+1 Eğitim Modeli  İncelendi

Yalova Üniversitesini temsilen Yalova Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd.Doç.Dr. Cumali ÇELİK, Müdür Yrd. Yrd.Doç.Dr. Gül YÜCEL ve  Öğr.Gör. Cihat ÇETİN, “3+1 Eğitim Modeli” (İşyeri Eğitim Sistemi) konusunda inceleme, görüş ve bilgi paylaşımda bulunmak için  Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof.Dr. Mehmet SARIBIYIK’ı makamında ziyaret ettiler.  Ziyarette MEYOK Koordinatör Yardımcısı Doç.Dr. Sinan Serdar ÖZKAN ile Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Gökhan ERGEN de hazır bulundu.

Sakarya Üniversitesi’nde başarıyla yürütülen “3+1 Eğitim Sistemini” uygulamak isteyen Yalova Üniversitesi heyeti gerçekleştirilen uygulamalar, mevcut müfredat ve programlar, uygulamada yaşanacak sorun ve aksaklıklar, sistemin avantaj ve dezavantajları konusunda bilgi aldı. Toplantıda ayrıca, uygulanan “3+1 Eğitim Modeli”nden sektör, üniversite ve öğrenci açısından duyulan memnuniyet, İŞKUR’un desteği, üniversite ile sanayi kuruluşlarının işbirliği ile sanayi bölgelerindeki üniversiteler arası işbirliğinin arttırılması konuları ele alındı. 

Toplantı sonrasında konukseverliği ve bilgi aktarımları için Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof.Dr. Mehmet SARIBIYIK’a, teşekkür eden heyet adına  Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd.Doç.Dr. Cumali ÇELİK kendilerine hediye takdiminde bulundu.