Salih GÜNEY Sanat Tasarım Fakültesi Öğrencileriyle Buluşuyor

Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin bu yıl ilk kez öğrenci alan İletişim Sanatları Bölümü’nün öğrencilerine konuk eğitmen olarak Türk Sinema Tarihini anlatan oyuncu Salih Güney, sinemanın tarihini anılarından yola çıkarak verdiği örneklerle geleceğin iletişimcilerine aktarıyor.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr. Eda Balkaş Erdoğan, “Sınıfı gruplar haline ayırarak sinema tarihini  60-65-70 Dönemi, darbe dönemi gibi birçok filmin sansüre uğradığı dönemleri de içine alan bir çalışma yaptık. Bu çalışma bittikten sonra da bir proje haline geldi. Avrupa Birliği’nin ayırdığı fonlar çerçevesinde değerlendirilecek. Şu ayrıntıyı da söylemeden geçemeyeceğim. Bu bölüm  sadece Yalova Üniversitesi’nde. Devlet üniversiteleri içerisinde Sanat ve Tasarım Fakültelerinde yer alan İletişim Sanatları bölümü Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. Vakıf üniversitelerde var, fakat devlet üniversitelerinde şu anda sadece Yalova Üniversitesi’nde mevcut olan bir bölüm. Çünkü iletişimin sanat içinde olmadığı bölümler teorik kalıyor” diye konuştu.