Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Yalova Üniversitelisi bünyesinde 2014 yılında kurulan Sanat ve Tasarım Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Merkez Yerleşkede bulunan 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz,  Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ülkemize ve İnsanlığa Değer Katan Bireyler Olun

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü mezunların 4 yıllık üniversite öğrenciliği döneminde yaptıkları çalışmaları anlatan video gösterimi izlendi. Video gösteriminin ardından sahneye gelen Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Cebeci 4 yıllık eğitim sürecinin ardından öğrencilerin, ailelerinin ve devletimizin emekleriyle bu noktaya gelindiğini söyleyerek artık emeklerin meyvesinin alınma vaktinin geldiğini ifade etti. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca birçok bilimsel, sosyal ve kültürel bilgi ve beceriler edindiklerini ifade eden Rektör Cebeci hocaları olarak öğrencilerden beklentilerinin ailesine, ülkesine ve insanlığa değer katan bireyler olmaya gayret etmeleri olduğunu söyledi. Rektör Cebeci öğrencilere öğütlerde bulunarak sözlerini tamamladı.

 

Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Öksüz de öğrencilere ve ailelerine yönelik hitabında “Saygı değer veliler evlatlarınızla övünebilirsiniz, onlara emek verdiniz onları koşulsuz sevdiniz onlar size başarı sundular. Biz hocalar sevginin gücüne inanıyor ve sevgi ile yoğrulan her şeyin güzel olacağına inanıyoruz. Onun için öğrencilerimizin yüreğine sevgi tohumları ekiyor onların yeşerip boy atmasını bekliyoruz. İşte bizde hazların en mutlu olduğu an işte bu andır, yani sevgi tohumlarının yeşerdiği andır. Onun için öğrencilerimizi Yunus’un sevgisi, Mevlana’nın hoşgörüsü ile yoğurup kendimiz rol model olarak yarınlara hazırladık. Onlarla gurur duyuyoruz. Gençlerimiz yarının anne babaları yarının genç Türkiye Cumhuriyetinin köşe taşları olacaklar. İşte biz bu bilinçle hocalık yapıyoruz. Bu bilinçle yarınlara evlatlarınızı hazırladık” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Öksüz mezun öğrencilere yönelik hitabında “Sevgili gençler bir sonbahar ayında geldiğiniz üniversiteden bir yaz günü gidiyorsunuz. Bitişler yeni başlangıçlar demektir. 4 yıl boyunca bizler sizleri koşulsuz sevdik ve önemsedik çünkü siz buna değerdiniz. Erdemli, karakterli, dürüst ve namuslu olun. Dürüstlük yaşam biçiminiz olsun. Size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın. Sosyal sermayeniz çevreniz olsun. İnsana ve bilgiye önem verin” diyerek sözlerine son verdi.

 

Öğrencilerimiz Gereken Mesleki Donanıma Sahiptir

Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü Başkan Vekili Prof. Dr. Tahsin Canbulat ailelerden evlatlarıyla gurur duymalarını istedi. Mezun öğrencilere en büyük erdeminiz dürüstlüğünüz olsun tavsiyesinde bulunan Canbulat gelecek yaşamlarında başarılar diledi.  Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Eda Balkaş Erdoğan da konuşmasında 4 yılı beraber geçirdikleri bir aile gibi oldukları öğrencilerinden ayrılıyor olmanın hüznünü yaşadıkları belirterek İletişim Sanatları bölümünden mezun olan öğrencilerin gerekli mesleki donanıma sahip olduklarından emin olduklarını söyledi. Ailelerin çocuklarıyla gurur duymasını isteyen Erdoğan 4 yılın sonunda başarılı bir süreci geride bıraktıklarını ve mezun ettikleri öğrencilerin gelecekte çok iyi işler başaracağını söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından mezun öğrenciler tek tek sahneye çıkarak mezuniyet anı belgeleri aldılar. Son olarak dereceye öğrenciler bölüm birincisi Ayça Seymenoğlu, bölüm ikincisi Gülse Erdek ve bölüm üçüncüsü Meryem Yiğit’e başarı belgeleri verildi. Dereceye belgelerinin verilmesinin ardından kep atma merasimi yapılarak tören sona erdi.