Seminer: Aile İçi İletişim Etkinlikleri

Yalova Koleji tarafından düzenlenen “Aile İçi İletişim Etkinlikleri” konulu seminer Yalova Koleji  Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Merkezi(YÜKAM) Koordinatörü Fatma Kahraman Güloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Yalova Koleji Müdürü Şükrü Kanıbol, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.YÜKAM Koordinatörü Güloğlu aile içi iletişimin; aile üyelerinin birbirlerine sözel ve sözel olmayan davranışları ile verdikleri tepkileri, mesajları kapsadığını belirterek bu iletişimin doğru bir şekilde sağlandığında da, insanların karşısındakinin duygu ve düşüncelerini anlayabildiğini bu nedenle, etkili iletişim sadece kendini ifade etmekten değil, aynı zamanda söylenenleri de dinleyebilmekten geçtiğini belirtti.Aile içi etkili iletişimin aile üyelerinin birbirlerine karşı hissettikleri olumlu duygular kadar farklılıkları da ifade edebilecekleri özgür bir ortam yaratılmasını sağladığını belirten F.Güloğlu, duygu ve düşüncelerini açık ve dürüst bir şekilde dile getirebilen aile üyeleri kimi zaman çözülemez gibi görünen problemleri de çözebilme şansına sahip olduğunu, açık ve dürüst bir iletişimi sağlayamayan ailelerin ise, problem çözümlerinde başarısız olduklarına, aile içinde zayıf duygusal bağ, samimiyet eksikliği oluşturduğuna değindi.Ardından Yalova Koleji Müdürü Sükrü Kanıbol YÜKAM Koordinatörü Fatma Kahraman Güloğlu’na buket takdim ederek teşekkür etti.