Seminer: Binalarda Enerji Performansı Hesaplanması Semineri

Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde binaların enerji verimliliği hesaplama modellerinin tartışıldığı seminer, 17 Aralık 2009 tarihinde, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemiz adına seminere Yapı İşleri Daire Başkanı Münir Ramazan Yılmaz, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden, Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Sibel Başakçılardan Kabakcı ve Araş.Gör. M. Nazlı Erdönmez katıldılar. Dr. Stefano Corgnati’nin İtalya’da binalara yönelik enerji performans sertifikası uygulamalarını anlatmasından sonra, Türkiye’de henüz uygulamaya sunulmamış, fakat yeni geliştirilmiş hesaplama modeli, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, Doç. Dr. Alpin Yener ve Doç. Dr. Lütfullah Kuddusi tarafından tanıtıldı. Hesaplama modelinin ilgili bakanlık tarafından 19 Kasım 2009’da açıklanacağı vurgulandıktan sonra, simülasyon programı ile ilgili bazı ayrıntılara da yer verildi.  Prof. Zerrin Yılmaz ve ekibini bu yeni ve önemli hesaplama modeli için tebrik eder, başarılı çalışmalarının sürekliliğini diler, modelin ülkemiz için iyi sonuçlara neden olmasını temenni ederiz. Binalarda enerji yönetimi çalışmalarını izlemeyi sürdüren Üniversitemiz ekibine de teşekkür ederiz.