Seminer: Peyzaj ve Süs Bitkileri Sektör-Meslek Yüksekokulu Bilgi Paylaşımı

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı tarafından düzenlenen “Sektör-Meslek Yüksekokulu Bilgi Paylaşımı” konulu seminer Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr.Gül Yücel ile  Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Öğr.Gör.Y.Evren Doğan’ın da hazır bulunduğu etkinliğe program öğrencileri yoğun ilgi göterdiler. Yalova ve Sakarya illerinin önde gelen süs bitkileri sektör temsilcileri olan Erol Kaya (Arifiye Fidancılık Sakarya), Selami Doğancı (Doğa Çiçekçilik Yalova),İsmail Sadım (Nergis Peyzaj Yalova) ,Kemal Ulaş (Tropikal Süs Bitkileri Yalova), Erdem Özgültekin (Flora Çiçekçilik Kooperatifi Üyesi Yalova) seminere konuşmacı olarak katıldılar. Seminerde önümüzdeki yıllarda mesleği sürdürecek ve bayrağı teslim alacak olan öğrencilere iş hayatına nasıl hazırlanabilecekleri, sektörde kendilerini bekleyen zorluklar, başarıya giden yolda çıkılması gereken basamaklar gibi konularda bilgiler verilirken, işverenlerin bu konulardaki deneyimleri aktarıldı.  Meslekte başarı için başlangıçta beklentilerin düşük tutulması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar deneyim kazanmadan sektörde bireysel arayışlara girilmemesi gerektiğini sözlerine eklediler ve en az bir yabancı dil öğrenmenin önemini vurguladılar. Etkinliğin gelecek yarıyıllarda farklı uzman katılımcılarla tekrarlanması kararı alındı. Konuşmacılara Bölüm Başkanı Yard.Doç.Yücel tarafından logolu fincan takdim edilerek teşekkür sunuldu.