Seminer: <span class=xxx>H1N1</span> Gribi

Yalova Üniversitesi Hekimi Dr. Metin Sabuncu, üniversitemiz personeline ve öğrencilerimize “Domuz Gribi- H1N1 Gribi” konulu seminerini Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda verdi. Domuz gribinin ortaya çıkışından bugüne kadarki gelişimi ile konuşmasına başlayan Dr. Sabuncu, 1918–1919 yılları arasında İspanyol Gribi adıyla bu virüsün yayıldığını ve Dünya nüfusunun 1/3’üne bulaşarak 50 milyon insanın yaşamını yitirdiğini anlattı. Günümüzde ölüm oranının bu denli olmasının mümkün olmadığı yönünde görüş bildiren Dr.Sabuncu, Dünya Sağlık Örgütü’nün ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın verilerinden bahsederek, domuz gribi vakası sayısına oranla ölüm sayısının normal olduğunu belirterek, hastalığın bulaşma nedenlerini, risk gruplarını, aşı ve bireysel olarak virüsün bulaşmasının nasıl engellenebileceği konularını sundu. Katılımcıların sorularının ardından seminer, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.