Seminer: Üretici, Yetiştirici ve Tekniker

Yalova Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri tarafından “Üretici, Yetiştirici ve Tekniker” konulu seminer düzenlendi. Dünyanın en büyük süs bitkisi fidesi üreticilerinden “Andre Briant Jeunes Plant” firması ile bölgedeki süs bitkisi yetiştiricilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin açış konuşmasında Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan “Süs bitkisi yetiştiriciliği konusunda dünyaca söz sahibi bir firmanın çalışmalarının ve hangi tekniklerle üretim yaptıklarının aynı konuda eğitim alan öğrencilere aktarılması ve bu sayede yeni ufuklar ortaya konulmasını amaçladık” diyerek Yalova, Sakarya, İstanbul ve Marmara bölgesinde süs bitkisi üretimi yapan ve yapmayı düşünen sermaye sahiplerine aynı bilgilerin aktarılması ve konuyla ilgili yetişen teknikerlerin varlığını duyurmak amacında olduklarını ekledi. Seminere Fransız Alain Obriot katıldı. A.Obriot sunumuna, “Andre Briant Jeunes Plant” (ABJP) firması hakkında bilgiler vererek başladı. Fidanlıklarının 1933 yılında kurulduğunu ve fide çoğaltma konusunda uzmanlaşmaya kara verdiklerini dile getireren A. Obriot “Firmamız gelişimini iki önemli unsura borçlu; çeşitlilikteki yenilikçilik ve ihracat. Günümüzde Andre Briant fidanlıkları AB’ye üye tüm ülkelerin yanı sıra, Japonya, Çin ve Kanada gibi uzak ülkelere de ihraç yapıyor.2006 yılında firmamız 174 kişi ile çalışarak kazancını 11 Milyon Euro’ya ulaştırdı. Çeşitlilikteki yenilikçiliğin gelişimimiz için anahtar etkendir” diyerek, bu seminere katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yalova Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızı, sektörle örnek bir firmayı yan yana getirdikleri için kutlarız.