Sempozyum: Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi

Yalova Belediyesi ve Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği  "Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi" sempozyumu Yalova’da yapıldı. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın Osmanlı'nın devlet niteliğini Yalova'da 27 Temmuz 1302 yılında kazandığı savaş sonrasında aldığı iddiası üzerine 4 yıldır sürdürülen etkinlik kapsamında bu yıl Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi Sempozyumu Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Sempozyuma Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Çoşkun, Yalova Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanı Yakup. B. Koçal, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Genç, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özvar ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal yaptı. Tarih kitaplarında Yalova'nın isminin yer almasını istediklerini belirten Koçal, Osmanlı'nın devlet niteliğini kazandığı savaşın Yalova'da ve 27 Temmuz 1302 yılında yaşandığına vurdu yaparak, şöyle dedi: "Artık bu doğru bilginin tarih kitaplarında yavaş yavaş yer almasını da bekliyoruz. Dünya tarihindeki en önemli imparatorluğun kuruluş tarihinin ve mekânın Yalakova ya da diğer adıyla Bafeus Savaşı ile kentimizle örtüşmüş olmasının bu kente bir sorumluluk getirdiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.  Ardından AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Yalova Vali Vekili Cezmi Türk Göçer de birer konuşma yaparak,  27 Temmuz'un Türk tarihi açısından önemine vurgu yaptılar. Konuşmaların ardından Şehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Genç ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özvar'a Halil İnalcık Tarih Ödül beraatı, plaket ve para ödülleri takdim edildi. Ödülleri Yalova Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Yakup B.Koçal ve Ak Pati Yalova Milletvekili Temel Coşkun verdi.