Sempozyum:İlklerimizden Bir Kariyer Öyküsü 12.03.2012

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUKAM) tarafından düzenlenen “İlklerimizden Bir Kariyer Öyküsü” konulu sempozyum, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Esengül Civelek’in konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu, Vali E.Civelek’in beraberinde katıldı. Vali E. Civelek ve Prof.Karaosmanoğlu önce Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette SAUKAM Müdürü Prof.Dr.Nurgül Keser yer aldı. Ardından Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün eşi Emine Hanım ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş’ın eşi Hatice Hanımın katılımı ile süren görüşme  VIP Salonu’nda devam etti. Sempozyumun açış konuşmasını yapan Prof.Elmas, kadının toplumdaki yeri ve önemini belirterek, Sakarya Üniversitesi’nin “Kadın” konulu çalışmalarına verdikleri önemi belirtti. Prof.Keser kadınların hayatın tüm alanlarında çok önemli görevler edindiklerini ifade ederek sağlık, eğitim ve temsil konularında kadınların gösterdikleri başarılara vurgu yaptı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek, başarı öyküsünü anlatarak kadınların sanayi ve ticaret alanında gösterdikleri başarı öykülerini aktardı. Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, “Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunması” ile ilgili kanun hakkında bilgiler aktararak, kadın hakları konusunda bilgiler sundu. Vali E.Civelek başarılarla ve ilklerle dolu yaşamını kronolojik olarak anlattığı konuşmasında “Hep gönüllülük esaslı çalıştım. Çevrem, toplum ve ülkem için gayret ettim.Dostlarımı ve ailemi ihmal etmedim. Anne ve eş olarak ayrımcılık da talep etmedim. Vali olmayı asla hayal etmedim. Ben öğrenci iken rol model bir elçimiz, kaymakamımız, valimiz yoktu. Yöneticilik kolay değil. Zamanla yaşam tarzı oluyor. Adil ve paylaşımcı olmak gerek. Ekip çalışması önemli. Ekibe güven vermek gerek.Makamlar gelip geçicidir.Önemli olan sonra nasıl anılacağımızdır.Yüreği sevgi dolu, yaşam disiplini ve özgüveni yüksek kişiler başarılı olabilir. Gençler kendinizi kanıtlarsanız mutlu olursunuz. Mutluluk sonuç değil, süreçtir” dedi.  Soru-cevap kısmında en çok soru alan konuşmacı Vali E. Civelek, cevapları ile salondan büyük alkış aldı. Konuşmacılara plaket ve buket takdimi yapıldı. Sempozyum Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun “Türk Müziğine Kadınsı Dokunuşlar” konulu konseri ile noktalandı. Vali M.Büyük, Vali E. Civelek onuruna akşam yemeği verdi.